Beste littekencrème: Top 10

De Ultieme Gids voor het Kiezen van de Beste Littekencrème

Littekens kunnen ons herinneren aan verschillende momenten in ons leven, maar soms willen we ze wat zachter en minder opvallend maken. Littekencrèmes kunnen hierbij een waardevolle rol spelen. Maar met zoveel opties op de markt, hoe kies je de beste voor jouw behoeften?

In deze gids duiken we dieper in de wereld van littekencrèmes. We verkennen de ingrediënten waar je op moet letten, delen deskundig advies over hoe je de juiste keuze maakt en bieden inzicht in de factoren die een rol spelen bij het verminderen van littekens. Of je nu streeft naar het vervagen van oude markeringen of het verzorgen van nieuwe, wij staan klaar om je te begeleiden.

Ontdek hoe je met vertrouwen de perfecte littekencrème kunt kiezen en een stap dichter bij een zelfverzekerde huid kunt komen. Want littekens mogen dan een deel van ons verhaal zijn, ze hoeven niet altijd het hoofdstuk te definiëren.

Top 10 littekencrème

Foto Product Prijs
VSM Calendulan littekencrème 50 gr - Gezondheidsproduct VSM Calendulan littekencrème 50 gr -…
Dermatix Siliconengel Bodygel - 15 gram Dermatix Siliconengel Bodygel – 15 gram
Lucovitaal Anti-litteken gel Littekencreme Lucovitaal Anti-litteken gel Littekencreme
Slakkengel Littekencreme Slakkengel Littekencreme
BAPSCARCARE siliconengel | littekencrème | vermindert zichtbaarheid van littekens en littekenklachten | Tube 20 ML BAPSCARCARE siliconengel | littekencrème |…
Edulazalf 30 gram Edulazalf 30 gram
Dermapro Littekencrème 2 pack- Vermindert zichtbaarheid van Acné, Striae, Brandwond littekens en pigmentvlekken - Herstelt de huid - Litteken crème tube 30ml Dermapro Littekencrème 2 pack- Vermindert…
2x ProHealth - Slakkengel | Slakkenslijmgel | Slakkencreme | Slakkenslijm - Helpt tegen puistjes/acne/mee-eters - Vermindert littekens - Zorgt voor huidverjonging - Helpt bij cellulite / Sinaasappelhuid - Littekencreme - Bevat Allantoïne - Cellulitis 2x ProHealth – Slakkengel | Slakkenslijmgel |…
Kelo-Cote Siliconen Litteken Gel Kelo-Cote Siliconen Litteken Gel
Edulazalf 15 gram Edulazalf 15 gram

VSM Calendulan littekencrème 50 gr -…

VSM Calendulan littekencrème 50 gr - Gezondheidsproduct

VSM Calendulan Littekencrème, 50 g, is een gezondheidsproduct voor huidverzorging. Het bevat Calendula officinalis oertinctuur (10 g per 100 g) en andere ingrediënten zoals sorbinezuur, cetostearylalcohol, ecalypthusolie en sorbitol. De crème is geschikt voor nieuwe en bestaande littekens en heeft een pH-neutrale formule. Aanbrengen op de huid en licht inmasseren, tot 3 keer per dag. Bewaar onder 25°C, buiten bereik van kinderen. Houdbaarheid na opening is 12 maanden. Geschikt tijdens zwangerschap en borstvoeding. Niet geschikt voor medische behandeling. Verpakking: 50 g dispenser.

Dermatix Siliconengel Bodygel – 15 gram

Dermatix Siliconengel Bodygel - 15 gram

Dermatix Siliconengel Bodygel is een medisch hulpmiddel dat helpt bij het behandelen van littekens en het behouden van de vochtbalans van de huid. De gel bevat polysiloxaan en wordt tweemaal daags in een kleine hoeveelheid aangebracht op een schone, droge huid. Het wordt niet aanbevolen voor open wonden, slijmvliezen, of in de buurt van de ogen. In zeldzame gevallen kan de gel huidirritatie veroorzaken. Het product is dermatologisch getest, geschikt voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding, en wordt geleverd in een verpakking van 15 gram. Het moet koel en droog bewaard worden, met een maximale bewaartemperatuur van 20°C. Het is niet bedoeld voor gebruik over andere huidbehandelingen en heeft een CE-markering. De fabrikant is Dermatix, gevestigd in Amstelveen.

See also  Beste voetmassage apparaat : Top 10

Lucovitaal Anti-litteken gel Littekencreme

Lucovitaal Anti-litteken gel Littekencreme

De Lucovitaal Anti Littekengel is een transparante siliconengel die ontworpen is om zowel nieuwe als bestaande littekens te verminderen. Het bevat Polysiloxanen en wordt gebruikt om littekens te vervagen en de vorming van littekenweefsel te verminderen. De gel is eenvoudig aan te brengen, plakt niet en droogt snel. Het vermindert hypertrofische en keloïde littekenvorming, waaronder brandwonden, acne, operaties, verwondingen en huidinfecties. Verdikte littekens kunnen ook behandeld worden. De gel maakt littekens vlakker, zachter, elastischer en minder zichtbaar, vermindert roodheid, verkleuring, verdikking, jeuk en pijn. Aanbrengen op schoon, droog gebied met draaiende bewegingen, 2 keer per dag. Laat 4-5 minuten drogen. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Cosmetica kan na opdrogen worden aangebracht.

Slakkengel Littekencreme

Slakkengel Littekencreme

Slakkengel Littekencreme is een niet-medisch huidverzorgingsproduct van 80 g met natuurlijke slakkengel als hoofdingrediënt. Deze gel, dermatologisch getest, bevat elementen zoals collageen, elastine, glycolzuur en allantoïne. Aanbevolen voor dagelijks gebruik op gereinigde huid, geschikt tijdens zwangerschap en borstvoeding. Het helpt bij puistjes, sinaasappelhuid, huidveroudering en littekens. Bewaar onder 18 °C, niet geschikt voor medisch gebruik. Minimumleeftijd van 12 jaar. Inhoud: 50 ml. EAN: 7438248884893.

BAPSCARCARE siliconengel | littekencrème |…

BAPSCARCARE siliconengel | littekencrème | vermindert zichtbaarheid van littekens en littekenklachten | Tube 20 ML

BAPSCARCARE siliconengel is een zelfdrogende medische siliconengel voor behandeling en preventie van littekens op onbedekte delen zoals hoofd, hals en handen. Geschikt voor oude en nieuwe littekens, het bevordert sneller herstel, vermindert klachten zoals jeuk en roodheid en bevat Vitamine E. De gel maakt littekens vlakker, dunner en soepeler, inclusief hypertrofische en keloïde littekens. Het vormt een beschermende laag op de huid om vochtverlies te voorkomen, waardoor de huidfunctie tijdelijk wordt overgenomen. Gebruik 2 keer per dag op gesloten huid, vermijd open wonden. Aanvullend zijn er BAPSCARCARE S siliconenpleisters, geschikt voor oude/nieuwe littekens, en BAPSCARCARE T siliconenpleisters, dun en geschikt voor bedekte delen.

Edulazalf 30 gram

Edulazalf 30 gram

Edula® zalf is een vochtvasthoudende, wondhelende en ontstekingsremmende zalf met diverse toepassingen. Ontwikkeld door dermatologen en farmaceuten, bevat het Calendula oertinctuur voor huidherstel. Geschikt voor alle huidtypen en leeftijden, helpt het bij littekens, schrale huid, acne, eczeem, wondjes en meer. Het hydrateert, bevordert weefselherstel en voorkomt overmatige littekenvorming na chirurgie. Geschikt voor uitwendig gebruik, verlicht het ook pijn en jeuk bij insectenbeten. Dosering en gebruik volgens voorschrift of arts. Verkrijgbaar in 15g en 30g tubes.

Dermapro Littekencrème 2 pack- Vermindert…

Dermapro Littekencrème 2 pack- Vermindert zichtbaarheid van Acné, Striae, Brandwond littekens en pigmentvlekken - Herstelt de huid - Litteken crème tube 30ml

Dermapro Littekencrème 2-pack vermindert zichtbaarheid van littekens: Acné, Striae, Brandwond littekens, pigmentvlekken. Herstelt huid, houdt littekenweefsel soepel. Voor oude en nieuwe littekens. Speciaal voor Acné, Striae, pigmentvlekken, brandwondlittekens. Vermindert littekenvorming. Eenvoudig aan te brengen. Zichtbaar resultaat na 9 weken. Gebruiksaanwijzing: Reinig littekengebied, breng crème aan, licht inmasseren. 3-4 keer dagelijks. Voor volledig genezen huid. Bewaren 15-20 °C. Dermapro: best geteste littekencrème, probeer nu voordeelverpakking!

See also  Beste oorthermometer: Top 10

2x ProHealth – Slakkengel | Slakkenslijmgel |…

2x ProHealth - Slakkengel | Slakkenslijmgel | Slakkencreme | Slakkenslijm - Helpt tegen puistjes/acne/mee-eters - Vermindert littekens - Zorgt voor huidverjonging - Helpt bij cellulite / Sinaasappelhuid - Littekencreme - Bevat Allantoïne - Cellulitis

2x ProHealth – Slakkengel is een effectief cosmetisch product tegen huidproblemen zoals puistjes, acne, mee-eters, littekens en cellulite. Het bevat natuurlijke ingrediënten zoals collageen, elastine, glycolzuur en allantoïne. De gel vernieuwt en verjongt de huid, bevordert het herstellend vermogen en zuivert de huid voor een gezonde flora. Het is gebruiksvriendelijk en geschikt voor dagelijks gebruik op een gereinigde huid. Met 85% succes bij jongeren tussen 12 en 24 jaar, helpt het zelfvertrouwen te herstellen en mentale gevolgen te verminderen.

Kelo-Cote Siliconen Litteken Gel

Kelo-Cote Siliconen Litteken Gel

Kelo-Cote is een siliconengel voor littekens met een gepatenteerde formule van polysiloxanen en siliciumdioxyde. Geschikt voor gebruik onder toezicht van volwassenen, niet voor kinderen onder 12 jaar. Dermatologisch getest. Inhoud: 15 ml. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding zonder overleg met arts. Medisch hulpmiddel, klasse | (s,m,r). Fabrikant: Biocodex benelux NV/SA, Square mairue curie 20, 1070 Brussel, België. EAN: 8718421340095. Verpakkingsafmetingen: 28 mm x 26 mm x 111 mm.

Edulazalf 15 gram

Edulazalf 15 gram

Edula® Zalf is een veelzijdige zalf met vochtvasthoudende, wondhelende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat Calendula oertinctuur en vermindert pijn, jeuk en ontsteking van wonden, waardoor huidherstel wordt gestimuleerd. Deze zalf is geschikt voor diverse huidproblemen zoals droogheid, irritaties, acne, eczeem, wondjes, tepelkloven, en littekenpreventie na chirurgische ingrepen. Ook verzacht het insectenbeten. Geschikt voor alle huidtypes, leeftijden en uitwendig gebruik. Verkrijgbaar in 15g en 30g tubes. Al 35 jaar bewezen als veilig en natuurlijk product, ontwikkeld door dermatologen en farmaceuten.

Koopgids: goede littekencrème kopen

Factoren om te Overwegen bij het Kopen van de Beste Littekencrème

Bij het kiezen van de beste littekencrème is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de effectiviteit ervan. Hier zijn enkele cruciale overwegingen:

 1. Ingrediënten: Controleer de lijst met ingrediënten zorgvuldig. Zoek naar crèmes die natuurlijke extracten, vitaminen en hyaluronzuur bevatten, omdat deze bekend staan om hun huidverzorgende eigenschappen.

 2. Littekensoort: Overweeg het type litteken dat je wilt behandelen. Acne littekens, operatielittekens en striae kunnen verschillende behoeften hebben, dus kies een crème die specifiek geschikt is voor jouw situatie.

 3. Huidtype: Iedereen heeft een uniek huidtype. Zorg ervoor dat de gekozen crème geschikt is voor jouw huid, of deze nu gevoelig, vet of droog is.

 4. Geur en Textuur: De ervaring van het gebruik van een littekencrème kan worden beïnvloed door de geur en textuur. Kies een crème waarvan je de geur prettig vindt en die gemakkelijk op je huid aan te brengen is.

 5. Klantbeoordelingen: Lees beoordelingen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in hun ervaringen. Dit kan je helpen om een realistisch beeld te krijgen van de mogelijke resultaten.

 6. Klinisch Bewijs: Zoek naar crèmes waarvan de effectiviteit klinisch is bewezen. Dit geeft aan dat de crème grondig is getest en positieve resultaten heeft laten zien.

 7. Prijs-kwaliteitverhouding: Duurder betekent niet altijd beter. Vergelijk prijzen en kwaliteit om een crème te vinden die past bij jouw budget en behoeften.

See also  Beste zwangerschapstest: Top 10

Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je met vertrouwen de juiste littekencrème kiezen die past bij jouw specifieke situatie en wensen.

Veelgestelde vragen over littekencrème

Wat is de beste littekencrème voor mijn huid?

Answer: De beste littekencrème hangt af van verschillende factoren, zoals het type litteken, je huidtype en persoonlijke voorkeuren. Het is aanbevolen om een crème te kiezen die ingrediënten bevat zoals vitamine E, aloë vera, hyaluronzuur en/of siliconen, omdat deze kunnen helpen bij het verminderen van littekens.

Hoe lang duurt het voordat littekens vervagen met behulp van littekencrèmes?

Answer: Het vervagen van littekens is een geleidelijk proces en kan variëren afhankelijk van de ernst van het litteken en hoe regelmatig je de crème gebruikt. Sommige mensen zien al na enkele weken verbetering, terwijl het bij anderen langer kan duren voordat de resultaten zichtbaar worden.

Kan ik littekencrème gebruiken op oude littekens?

Answer: Ja, littekencrème kan ook worden gebruikt op oude littekens. Hoewel de resultaten mogelijk minder opvallend zijn dan bij recentere littekens, kunnen littekencrèmes nog steeds helpen de textuur en kleur van oude littekens te verbeteren.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van littekencrèmes?

Answer: In het algemeen zijn littekencrèmes veilig in gebruik, maar sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten. Het is altijd raadzaam om een patchtest uit te voeren voordat je de crème op een groot gebied aanbrengt. Als je huidirritatie, roodheid of jeuk ervaart, stop dan met het gebruik en raadpleeg een dermatoloog.

Moet ik littekencrème gebruiken voor of na blootstelling aan de zon?

Answer: Het is het beste om littekencrème aan te brengen nadat je bent blootgesteld aan de zon. Zonlicht kan littekens donkerder maken, dus het gebruik van een crème na blootstelling aan de zon kan helpen om de huid te kalmeren en te hydrateren, waardoor het genezingsproces wordt bevorderd.

Hoe vaak moet ik littekencrème aanbrengen?

Answer: Het wordt meestal aanbevolen om littekencrème twee keer per dag aan te brengen. Volg echter altijd de aanwijzingen op de verpakking van het product en raadpleeg indien nodig een dermatoloog voor advies op maat.