Beste NAS: Top 10

Welkom bij ons nieuwste blogartikel over de ultieme NAS-ervaring! Als enthousiaste liefhebbers van naadloze data-opslag en probleemloze toegang, nemen we je graag mee op een reis door de wereld van netwerkopslag. Of je nu een vurige thuisgebruiker bent die herinneringen veilig wil bewaren, een gepassioneerde fotograaf die zijn creaties wil organiseren, of een gedreven professional op zoek naar efficiënt gegevensbeheer, een NAS biedt het antwoord. In dit artikel gaan we dieper in op de opmerkelijke voordelen van een NAS, verkennen we de verschillende functies die je op het puntje van je stoel laten zitten, en ontdekken we waarom het de slimme keuze is voor iedereen die streeft naar geavanceerde opslagmogelijkheden. Dus, leun achterover en geniet terwijl we je meenemen naar de opwindende wereld van hoogwaardige netwerkopslag!

Top 10 NAS

Foto Product Prijs
Western Digital My Cloud Home - NAS - Personal Cloud - 2 TB Western Digital My Cloud Home – NAS – Personal…
Network Storage Synology DS220+ Network Storage Synology DS220+
Synology DiskStation DS223J - NAS - Barebone - Desktop - Realtek - RTD1619B - Wit Synology DiskStation DS223J – NAS – Barebone -…
NAS Network Storage Synology DS923+ NAS Network Storage Synology DS923+
NAS Network Storage Synology DS223 Realtek Black NAS Network Storage Synology DS223 Realtek Black
Synology DS118 - NAS Synology DS118 – NAS
Synology DS223j RED 8TB (2x 4TB) Synology DS223j RED 8TB (2x 4TB)
Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS
Synology DS220J - NAS - Barebone / Zonder harde schijven - Geschikt voor 2.5 Synology DS220J – NAS – Barebone / Zonder harde…
Synology DiskStation DS723+ - NAS, Tower- Barebone - AMD Ryzen - R1600 - Zwart Synology DiskStation DS723+ – NAS, Tower-…

Western Digital My Cloud Home – NAS – Personal…

Western Digital My Cloud Home - NAS - Personal Cloud - 2 TB

De WD My Cloud Home is een persoonlijke cloudopslag met 2 TB capaciteit. Het biedt een centrale locatie om media en bestanden te ordenen en op te slaan. Met mobiele apps en desktop-toegang kunnen gebruikers onderweg hun content bekijken en beheren. Automatische back-ups voor foto’s en video’s van telefoons en computers zorgen voor extra bescherming. Het is een veilige en kostenbesparende manier om gegevens centraal te houden, toegankelijk vanaf verschillende apparaten.

Network Storage Synology DS220+

Network Storage Synology DS220+

Koop de Synology DS220+ Network Storage voor een onverslaanbare prijs. Zwart design met 2 USB-A 3.2, 2 RJ45 Ethernet-poorten, en 2 GHz processor. RAM van 8 GB, DDR4, en geïntegreerde Intel UHD Graphics 600. Werkt met Linux, 64-bits, en heeft 1000 Mbps snelheid. Geluidsarm (19,3 dB) en werkt bij temperaturen van -20ºC tot 60°C. Intel Celeron J4025-processor met 2 kernen en VT-d, VT-x, en XD Bit-technologieën. Compatibel met HDD/SSD, stroomverbruik van 60 W, en ondersteunt DirectX 12.0-interface.

Synology DiskStation DS223J – NAS – Barebone -…

Synology DiskStation DS223J - NAS - Barebone - Desktop - Realtek - RTD1619B - Wit

De Synology DiskStation DS223J is een uitbreidbare NAS voor thuiskantoren. Het wordt geleverd zonder HDD’s en heeft 2 sloten voor 2.5-inch harde schijven. De Realtek-processor met 4 kernen en 1 GB intern geheugen zorgt voor snelle prestaties. Het heeft een ingebouwde ventilator en ondersteunt Chromecast, Time Machine en Plex. DLNA wordt niet ondersteund, maar het is compatibel met Linux, Mac OS en Windows. Er is 1 ethernetpoort voor bedrade connectiviteit.

See also  Beste wifi versterker: Top 10

NAS Network Storage Synology DS923+

NAS Network Storage Synology DS923+

Koop de Synology DS923+ NAS-netwerkopslag voor een onverslaanbare prijs. Inclusief EU-stekker, USB-A 3.2, USB, RJ45 x 2, eSATA x 1 en ethernetverbindingen. Zwart met aan/uit-schakelaar, LED-indicator, veiligheidsblok en 2 ventilatoren. Geen montage nodig, 4 GB RAM, 100 mAh oplaadbare lithiumbatterij, 3,1 GHz processorfrequentie, 10/100/1000 Mbps snelheid, CE-RoHS-certificering, Kensington-beveiligingsslot, geen ingebouwd display, DiskStation Manager-besturingssysteem, temperatuurbereik -20ºC tot 60°C, werktemperatuurbereik 0ºC / 40ºC, HDD/SSD-type, AMD Ryzen-processor met 2 kernen.

NAS Network Storage Synology DS223 Realtek Black

NAS Network Storage Synology DS223 Realtek Black

Koop de Synology DS223 Realtek Black NAS-netwerkopslag voor een onverslaanbare prijs. Met LED-indicator, Ethernet, USB-poorten, en 1 ventilator. Geschikt voor 2,5″/3,5″ HDD/SSD met 2 bays. Draait op 1 GB/2 GB DDR4 RAM en 1,7 GHz Realtek-processor met 4 kernen. Werkt op 100-240 V en heeft een oplaadbare lithiumbatterij. Temperatuurbereik: -20°C tot 60°C. Bevat Kensington-veiligheidsslot.

Synology DS118 – NAS

Synology DS118 - NAS

De Synology DS118 is een krachtige 1-bay NAS voor kantoren en thuisgebruikers. Met een quad-core 64-bit processor en 1GB geheugen biedt het hoge prestaties met lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 113 MB/s en 112 MB/s. Deze NAS ondersteunt versleutelde gegevensoverdracht, met lees- en schrijfsnelheden van meer dan 112 MB/s en 113 MB/s. Hij is geoptimaliseerd voor 10-bit 4K H.265-videotranscodering via Video Station. De NAS organiseert persoonlijke videobibliotheken en streamt 4K Ultra HD-video’s naar verschillende apparaten. Voor niet-4K-compatibele apparaten transcodeert de DS118 online 4K-video’s naar lagere resoluties voor vlotte weergave. Wordt geleverd met 2 jaar garantie.

Synology DS223j RED 8TB (2x 4TB)

Synology DS223j RED 8TB (2x 4TB)

De Synology DS223j is een gebruiksklare NAS met een opslagcapaciteit van 8 TB (2x 4 TB HDDs) en twee harde schijf slots. Het heeft een quad-core processor, 1 GB intern geheugen en ingebouwde ventilator. Ondersteunt Chromecast, Time Machine en Plex, maar geen DLNA of UPnP. Wordt geleverd met 2 IP-camera licenties en heeft 1 Gigabit Ethernet poort voor snel bedraad netwerk. Er zijn geen USB 2.0 poorten, maar wel USB 3.0 aansluitingen. Link aggregatie wordt niet ondersteund. Geschikt voor thuisgebruik en thuiskantoren.

Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

Western Digital My Cloud EX2 Ultra 8TB NAS

My Cloud EX2 Ultra is een 8TB NAS-opslag met netwerkback-up. Het maakt moeiteloos back-ups van content van meerdere apparaten zonder abonnement. Toegang tot content is overal mogelijk via de My Cloud OS 5-app of webinterface. Installatie is eenvoudig, zonder gereedschap voor schijfplaatsing. Acronis True Image-software biedt robuuste gegevensbescherming, inclusief ransomware en cyberaanvalbeveiliging. My Cloud OS 5 biedt beveiligingsupdates, verbeterde privacy, betrouwbare verbindingen, en handige mobiele/web-apps voor bestandsbeheer en delen. De krachtige processor maakt ultrasnelle streaming mogelijk.

See also  Beste laptop standaard: Top 10

Synology DS220J – NAS – Barebone / Zonder harde…

Synology DS220J - NAS - Barebone / Zonder harde schijven - Geschikt voor 2.5

De Synology DS220J is een instapmodel 2-sleuf NAS voor thuisgebruik, ideaal om foto’s, video’s en documenten op te slaan en te delen. Het wordt geleverd met de intuïtieve DiskStation Manager (DSM), waarmee back-ups van digitale gegevens op pc’s en mobiele apparaten kunnen worden gemaakt zonder extra kosten. Uitgebreide back-upopties beschermen tegen ransomware. Stream media naar verschillende apparaten zoals tv’s en mobiele apparaten. Synology Hybrid RAID (SHR) zorgt voor eenvoudig opslagbeheer en gegevensbescherming bij schijffouten. SHR maximaliseert gegevenscapaciteit met verschillende HDD-groottes. Eenvoudige installatiewizard en schaalbaarheid maken het ideaal voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Synology DiskStation DS723+ – NAS, Tower-…

Synology DiskStation DS723+ - NAS, Tower- Barebone - AMD Ryzen - R1600 - Zwart

De Synology DiskStation DS723+ is een krachtige NAS-toren met uitbreidbare opties. Het is gericht op thuiskantoren. Het wordt geleverd zonder vooraf geïnstalleerde harde schijven, met ondersteuning voor zowel 2,5 inch als 3,5 inch harde schijven in twee sleuven. De AMD Ryzen 3-processor met 2 kernen en 2 GB RAM zorgt voor efficiënte prestaties. Het heeft een ingebouwde ventilator en ondersteunt tot 40 IP-camera’s met 2 meegeleverde IP-camera licenties. Het is compatibel met Linux, Mac OS en Windows besturingssystemen. Het biedt geen ondersteuning voor Chromecast, Time Machine of Plex.

Koopgids: goede NAS kopen

Voordat je de sprong waagt naar de aanschaf van de beste NAS, zijn er enkele cruciale factoren om te overwegen. Hier zijn een paar belangrijke punten die je nauwlettend in de gaten moet houden:

1. Opslagbehoeften**: Beoordeel eerst en vooral je daadwerkelijke opslagbehoeften. Ga na of je vooral foto’s, video’s, documenten of een combinatie hiervan wilt opslaan. Dit zal de grootte van de benodigde opslagruimte bepalen.

2. Gebruiksdoel**: Denk na over hoe je van plan bent de NAS te gebruiken. Gaat het vooral om persoonlijk gebruik, zakelijk gebruik of een combinatie van beide? Dit beïnvloedt de benodigde prestaties en functies.

3. Aantal gebruikers**: Als je van plan bent om de NAS met meerdere gebruikers te delen, zorg er dan voor dat het apparaat voldoende gebruikersgelijktijdigheid ondersteunt.

4. Gegevensbescherming**: Veiligheid is essentieel. Kies een NAS met geavanceerde beveiligingsfuncties zoals data-encryptie en toegangscontrole om je gegevens te beschermen.

5. Uitbreidbaarheid**: Houd rekening met de mogelijkheid om de opslagcapaciteit uit te breiden door extra schijven toe te voegen. Flexibiliteit voor de toekomst is van groot belang.

6. Connectiviteitsopties**: Controleer of de NAS voldoende aansluitmogelijkheden biedt voor jouw behoeften, zoals USB-poorten, LAN-poorten en mogelijkheden voor cloudintegratie.

7. Ondersteunde apps en software**: Bekijk welke apps en software de NAS ondersteunt. Dit is vooral belangrijk als je specifieke taken wilt uitvoeren, zoals mediastreaming of back-ups.

See also  Beste pc speakers: Top 10

Door deze factoren zorgvuldig af te wegen en te evalueren, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van de beste NAS die perfect aansluit bij jouw behoeften.

Veelgestelde vragen over NAS

Wat is een NAS en waarvoor wordt het gebruikt?

Answer: Een NAS (Network Attached Storage) is een apparaat dat wordt gebruikt voor het opslaan en delen van bestanden via een netwerk. Het stelt gebruikers in staat om bestanden, media en gegevens centraal op te slaan en toegankelijk te maken voor meerdere apparaten.

Wat maakt de beste NAS onderscheidend?

Answer: De beste NAS onderscheidt zich door hoge opslagcapaciteit, snelle en betrouwbare prestaties, geavanceerde beveiligingsfuncties, gebruiksvriendelijke interface en mogelijkheden voor externe toegang via internet.

Welke factoren zijn belangrijk bij het kiezen van de beste NAS?

Answer: Bij het kiezen van de beste NAS is het belangrijk om te letten op opslagcapaciteit, proceskracht, het aantal drive bays, ondersteuning voor RAID-configuraties, netwerksnelheid, app-ecosysteem en compatibiliteit met besturingssystemen.

Wat zijn enkele populaire toepassingen van een NAS?

Answer: Een NAS kan worden gebruikt voor het opslaan en streamen van media, het maken van back-ups van belangrijke gegevens, het hosten van een persoonlijke cloudopslag, het delen van bestanden met familie en vrienden, en het opzetten van bewakingscamera-opslag.

Zijn alle NAS-systemen moeilijk in te stellen?

Answer: Nee, niet alle NAS-systemen zijn moeilijk in te stellen. Veel moderne NAS-apparaten worden geleverd met gebruiksvriendelijke installatie-assistenten en interfaces, waardoor het proces voor gebruikers met verschillende niveaus van technische kennis eenvoudiger wordt.

Kan ik mijn NAS van buitenaf benaderen?

Answer: Ja, veel NAS-systemen bieden mogelijkheden voor externe toegang. Dit stelt je in staat om je bestanden en gegevens veilig te benaderen via het internet, waar je ook bent. Zorg er wel voor dat je de beveiligingsinstellingen op de juiste manier configureert.

Zijn NAS-apparaten uitbreidbaar in termen van opslag?

Answer: Ja, veel NAS-apparaten bieden mogelijkheden voor het toevoegen van extra harde schijven of SSD’s om de opslagcapaciteit uit te breiden. Sommige modellen ondersteunen ook hot-swappable drive bays, waardoor je schijven kunt vervangen zonder het systeem uit te schakelen.

Zijn er specifieke harde schijven die ik moet gebruiken met een NAS?

Answer: Het wordt aanbevolen om harde schijven te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor NAS-gebruik, omdat deze over het algemeen een betere betrouwbaarheid en prestaties bieden in een altijd-aan netwerkomgeving. Merken zoals WD Red en Seagate IronWolf worden vaak aanbevolen.