Misdaaddrama ‘Blackwater’ en natuurlijk de finale van ‘The Crown’

Pernilla August als Annie Raft in 'Blackwater', eigenlijk meer een drama dan een misdaadserie.  afbeelding

Pernilla August als Annie Raft in ‘Blackwater’, eigenlijk meer een drama dan een misdaadserie.

Hoi Mark, welke serie mogen we deze week niet missen?

‘Zesde zwart Water (NPO Plus). Hoewel de serie zich richt op meerdere misdaden, is het eigenlijk meer een drama dan een misdaadserie.

‘Het verhaal is gebaseerd op een boek van Kirsten Ekman en speelt zich af in zowel 1973 als 1991. Bijna alle scènes uit 1973 vinden plaats midden in de zomer in Noord-Zweden, als het ‘s nachts licht is. We volgen een jonge vrouw, Annie, die met haar dochter naar een commune reist. In die commune leeft een kleine groep die een idealistisch leven leidt. Althans, op papier. Op weg naar de commune vinden Annie en haar dochter een tent met daarin twee vermoorde toeristen.

‘De gebeurtenissen van de zomer van 1973 komen voor de geest zwart Water Altijd gezien vanuit het perspectief van dezelfde personages in 1991. Verwacht geen aspecten van de klassieke misdaadserie met een paar verschillende verdachten, veel theorieën en een definitieve oplossing voor het mysterie. Nee, zwart Water Over de teloorgang van het idealisme, hoe mensen terugkijken op hun jeugd en spijt hebben van de beslissingen die ze destijds hebben genomen. Wie de toeristen heeft vermoord is eigenlijk een bijzaak.

‘ De serie sluit zo naadloos aan bij deze twee periodes dat het lijkt alsof ze elkaar voortdurend becommentariëren. Vooral de scenes uit de jaren zeventig zijn indrukwekkend. Er is iets heel beklemmends aan de verschrikkingen die plaatsvinden tijdens de dag- en nachtzon. De leider van de commune is zeer goed geacteerd, in volledige gedaante. Hij heeft een heel klein koninkrijk voor zichzelf waar hij de absolute heerser is over zowel de lichamen als de moraal van de vrouwen die daar wonen. Dit is uiteraard in tegenspraak met het politieonderzoek toen de lichamen van de toeristen werden gevonden. Een sterk Zweeds drama, met een kleine kanttekening voor kijkers die op zoek zijn naar een klassieke misdaadserie.’

Flynn Edwards als prins Harry, Elizabeth Debicki als prinses Diana en Rufus Kampa als prins William in 'The Crown'.  Vanaf donderdag start de laatste fase.  afbeelding

Flynn Edwards als prins Harry, Elizabeth Debicki als prinses Diana en Rufus Kampa als prins William in ‘The Crown’. Vanaf donderdag start de laatste fase.

de kroon Zal deze week opnieuw verschijnen. Wat gaan we zien in de finale?

‘Ja, donderdag komt het laatste seizoen van de prestigetitel van Netflix online. Of eigenlijk het laatste deel: de eerste vier afleveringen verschijnen deze week, de overige zes verschijnen pas op 14 december. Het eerste deel gaat over de relatie tussen Diana Spencer en Dodi Fayed, hun dodelijke ongeval dat al dan niet veroorzaakt is door de paparazzi, en de nasleep van het ongeval, met een ietwat lauwe reactie van de Britse koninklijke familie.

‘s scenarioschrijver de kroonPeter Morgan heeft dit onderwerp in 2006 al verfilmd de koningin. De film ging ook over het isolement van de koninklijke familie en het feit dat ze zich zo weinig bewust waren van wat er onder de bevolking gebeurde. Zo wilden ze na de dood van Diana niet dat de vlag halfstok hing, omdat zij officieel geen lid meer was van het Koninklijk Huis. Hoewel de populariteit van koningin Elizabeth voorheen onaantastbaar leek, verkeert het Koninklijk Huis na het ongeval in zwaar weer. De film suggereert dat Tony Blair uiteindelijk de koninklijke familie redde met een ontroerende toespraak over wat Dee voor de Britten betekende, waardoor de koningin geleidelijk in de goede richting werd geduwd.

‘Iedereen is heel benieuwd wat dezelfde Peter Morgan na zoveel jaar met hetzelfde verhaal doet. De roddelbladen staan ​​al op scherp. Hoe gaat de serie om met de geschiedenis rondom de crash? Wat zullen we zien en wat zullen we niet zien? Daar zal het donderdag veel over gaan.’

See also  'Operationeel hoofdkwartier van Hamas in het Al-Shifa-ziekenhuis'

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *